Защо да се присъединя към АРС?

285545_503269449719137_1508257527_n

Защо да се присъединя към АРС?

Не е трудно да се разбере, че работниците и нашите работодатели нямаме едни и същи интереси. Работниците искаме по-малко часове, по-високо заплащане и по-добри доходи.

Ние искаме нашата работа да бъде по-малка скучна и по-безопасна. Искаме повече контрол върху това как произвеждаме стоки и предоставяме услуги. Искаме смислена работа, която допринася за нашите общности и света. Нашите работодатели, напротив, искат от нас да работим по-дълго, по-усилено, по-бързо, и по-евтино. Те искат да отделят по-малко за безопасност и изискват абсолютен контрол над всички решения, работни графици и действия на работното място.

Практическите ползи от синдиката

Най-лесният начин да си помогнем един на друг на нашите работни места и най-лесният начин да подобрим нашите условия на труд е да се присъединим към синдикат. Ето защо работодателите се борят толкова усилено и дават толкова много пари, за да държат синдикатите извън техните офиси и предприятия. Работниците членуващи в синдикат обикновено получават по-високо заплащане и повече сигурност на работното място, по-добри обезщетения и по-малко проблеми с графика. По-голямото заплащане е равно на по-малко часове работа и повече часове за да се наслаждаваме на хубавите неща в живота. Работните места на членуващите в синдикат са по-безопасни и те се сблъскват с по-малко тормоз, дискриминация и лошо отношение. Това е така, защото синдикатът дава на работниците правомощия да вземат решения на работното си място. Колкото по-малко оставяме нашите работодатели да вземат всички решения, толкова по-добър ще бъде нашият живот. Също така, синдикатите предоставят взаимопомощ и градят общност. Това означава помощ при проблеми на работата, но това може да означава и помощ с проблеми в квартала или помощ срещу колекторска компания.

Защо всеки работник трябва да се присъедини към синдикат

Дали вашата работа е гадна или е „доста добра“ (поне в момента), ние в АРС вярваме, че трябва да се присъедините към нас поради следните причини. Ние трябва да започнем да се застъпваме за нашите колеги на нашите работни места и в нашата сфера на дейност изобщо. Попитайте колегите от вашата смяна: колко от тях работят на две или дори на три места? Колко не могат да си изплатят кредитите или срещат трудности при плащането на сметките и наема? Ние имаме дълг към нашите колеги, както и към тези, които ще дойдат след това, да подобрим ситуацията на работните ни места.  Единственият начин да направим това е да се организираме заедно. Когато се обединим около общият ни опит и интереси, ние можем да подобрим нашите работни места и индустрии. Нашият труд, а не нашите шефове, е това, което движи нещата и ние можем да използваме тази сила, за да подобрим условията на труд и живота в нашите общности в краткосрочен план.

Присъединявайки се към АРС, вие се присъединявате към един синдикат, който има дългосрочна визия и план за организиране на работата под контрола на работниците, без шефове, превръщайки нашите индустрии и икономика в демократични.

Като член на АРС, вие получавате:

1) Организатори доброволци, които ще ви помогнат ако решите да организирате работното си място и индустрия.

2) Организационна синдикална експертиза в областта на стратегията, медиите, общностна подкрепа, изграждане на инфраструктура, и договаряне на работното място.

3) Ангажимент за демократичен синдикализъм, което означава, че членовете на синдиката имат пълен контрол над собственото си организиране, кампании и насока на синдиката.

4) Международна подкрепа от нашите приятелски организации в цял свят.

5) Взаимопомощ и подкрепа на работното място и извън него.

6) Участие във всички практически семинари, обучения, квалификационни курсове на синдиката.

7) Участие в инструментите за взаимопомощ, като взаимоспомагателна каса и безплатни курсове по комютърна грамотност и чужди езици извършвани от доброволци на синдиката.

9) Месечния бюлетин на АРС

ЗА АРС

Автономен Работнически Синдикат бе основан в София през 2010г.  През това време, с общи усилия успяхме да създадем една жизнена организация със стотици членове, като към момента разполагаме с 5 секции в различни градове в страната, а три нови секции са в процес на организация. Изградихме и солидна международна мрежа с приятелски организации от 14 страни в Европа, Южна Америка и Азия.   Нашите членове са учители, социални работници, работници на дребно, строителни работници, бармани, както и компютърни програмисти.  При нас членуват и много студенти, пенсионери и безработни. Синдикатът е отворен за всички освен за работодатели и за служители от силовите държавни структури . Вие имате законно право да се присъедините към синдиката и вашето членство е поверително. Зависи единствено от вас, дали ще решите да се организирате заедно с вашите колеги или приятели. Ако в момента сте студент или безработен също можете да се присъедините. Нашият синдикат се ръководи от работници-доброволци и това означава, че ние, а не профсъюзни босове, управляват синдиката. АРС не се контролира от и не е свързан с никоя политическа партия или институция. Членският внос се използва единствено за поддръжката на синдиката и за организиране на кампании. В резултат на това, месечните такси са ниски.

Присъединете се още днес!

Нищо няма да се промени, докато не се организираме. Присъединяването към АРС е лесно. Просто ни се обадете. Колкото по-рано го направите, толкова по-скоро нещата ще се подобрят и толкова по-скоро, вие, а не шефовете, ще се възползвате от хубавите неща в живота.

230163_143497232388649_7317335_n1

• Адрес: София, бул. Ген. Скобелев 62